تاريخ : یکشنبه ٢۳ شهریور ،۱۳٩۳

خواص میوه کندس

درخت ازگیل که در گویش گیلکی به آن کونوس یا کنوس و در گویش مازندرانی کنهس و کندس می‌‌گویند هم خانواده با سیب و گلابی است.و دراواخر شهریور و اوایل پائیز همانند مناطق دیگر مازندران در جنگلهای روستای گرجی محله خصوصا در کهنه حسن بر بلندای صخره به وفور یافت میشود

ازگیل رسیده داراى لعاب نباتى فراوان و تانن بوده و از قند گلوکز، فروکتوز، سوربیتول و بعضى اسیدها و همچنین سلولز و گروه ویتامین هاى B و C، املاح معدنى و کمى پروتئین برخوردار است. در کهنه حسن بر به وفور بافت میشود

ازگیل سرشار از ویتامین هاى گروه B است به همین دلیل اعصاب را تقویت مى کند.

ازگیل داراى مقدار زیادى کربوهیدرات است که موجب تولید انرژى در بدن می‌شود.

ازگیل حاوی ماده اى به نام تانن است که بهترین دارو براى درمان عفونت‌هاى روده بزرگ به شمار می‌رود و به عنوان قابض و رفع التهاب معده توصیه و تجویز شده است.

ازگیل به دلیل داشتن ویتامین C برای کم خونی ناشی از فقر آهن مفید است زیرا این ویتامین جذب آهن را افزایش می‌دهد.

مصرف ازگیل چه به صورت خام و چه به صورت کنسرو شده برای معالجه اسهال ساده اثر قطعى دارد.

ازگیل در معالجه ورم روده به کار مى‌رود؛ بدین منظور باید ۲۳۰ گرم ازگیل را پس از جدا کردن پوست و دانه‌ کمى در شیر حل نموده و مصرف کرد.

ازگیل ادرارآور است.

ازگیل به دلیل داشتن لعاب، سینه را نرم می‌کند، عطش را فرو می‌نشاند و ضد صفرا است.

ضماد ازگیل جوش‌های بدن را از بین می‌برد.

برای معالجه اسهال خونی می‌توان مقدار‌مشخصی از آن را بدون پوست خورد. ترشی کندس از چاشنی های بسیار لذیذ میباشد



ارسال توسط بلوخین گرجی

اسلایدر

دانلود فیلم